התנאים להכרה כעמותה:
בקשה להכיר בעמותה כעמותה מוכרת עפ"י החוק לטיפול באימוץ בין ארצי, תוגש באמצעות הרשות המרכזית, לשרים האחראיים על ביצוע החוק – שר המשפטים ושר העבודה והרווחה.
אלה התנאים המקדמיים שצריכה העמותה לקיים עם הגשת הבקשה:
אלה המסמכים שעל העמותה לצרף לבקשתה להכיר בה כעמותה מוכרת לפי החוק:
הפיקוח – משרד הרווחה:
באמצעות הרשות המרכזית, שהיום עומדת בראשה גב' נחמה טל, מפקחת מדינת ישראל על העמותות המוכרות ועל ביצוע מלוא הסמכויות, החובות וההתחייבויות של העמותות המוכרות עפ"י הדין.
החוק הפקיד בידי הרשות המרכזית סמכויות פיקוח ואכיפה נרחבות על פועלה של העמותה. החוק אף הורה לעמותה להעסיק בעלי מקצוע מוסמכים העומדים בדרישות מינימליות של ותק בתחום, במספר שיאפשר לה לתת מענה לפניות כל מטופליה. על פי החוק על העמותה להעסיק יועץ משפטי (עו"ד בעל ותק של 7 שנים לפחות), מנהל חשבונות ומבקר פנים.
על העמותה חלות חובות דיווח על כל שינוי במצב כספי, על פתיחת הליכים פליליים נגד מי מנושאי המשרה או העובדים שבה, על שינוי בהתקשרותה עם מדינת חוץ, על פגיעה בהוראות האמנה (אמנת האג בדבר ההגנה על ילדים ושיתוף הפעולה לגבי אימוץ בין ארצי, 1993).
העמותה מחוייבת להעביר לשרים הממונים, באמצעות הרשות המרכזית, העתק מכל הסכם שחתמה עם מדינת חוץ או רשות מוסמכת במדינת חוץ.
הן הפיקוח הפנימי – ע"י העו"ד, מנהל החשבונות ומבקר הפנים – והן הפיקוח החיצוני ע"י הרשות המרכזית, נועדו להבטיח כי משפחות מאמצות יזכו במלוא היחס המקצועי, כי יובטחו כספן וזכויותיהן, וכי תהליך האימוץ יבוצע במינימום טעויות ותקלות. מומחיות, מקצועיות ויחסי אנוש הן הדרישות המכוונות את התנאים וההגבלות הנ"ל החלים על כל עמותה המבקשת הכרה והרשאה לעסוק באימוץ בין-ארצי.
ליווי משפטי שוטף:
עמותה מוכרת חייבת להעסיק יועץ משפטי שהוא עו"ד בעל 7 שנות ותק לפחות.
תפקידו של העו"ד בעמותה, לאחר השגת כל האישורים ותחילת הפעילות- הינו ללוות באופן סדיר את העמותה במגעיה עם הרשויות השונות וכן עם ההורים המאמצים.
ברוב העמותות העו"ד הינו מי שמחזיק את כספי ההורים בנאמנות (למעט החלק הראשון המשולם ישירות לעמותה עם תחילת הטיפול ופתיחת התיק), ואלה מועברים לעמותה עצמה רק לאחר השלמת הליכי האימוץ בחו"ל.
היועץ המשפטי של העמותה אינו מייצג, מטבע הדברים, את ההורים עצמם, ואלה רשאים להעזר בעו"ד מטעמם. עם זאת, בשלב החזקת כספי ההורים בנאמנות מחוייב העו"ד לדאוג לכך שהעמותה תמלא אחר כל חובותיה בחוזה כלפי ההורים, בטרם העברת הכספים לעמותה.
החוקים:
חוק אימוץ ילדים, התשמ"א – 1981
תקנות אימוץ ילדים (בדיקת כשירות המבקש), התשנ"ח – 1998
תקנות אימוץ ילדים (בעלי מקצוע בעמותה מוכרת), התשנ"ח – 1998
תקנות אימוץ ילדים (הכרה בעמותה לאימוץ בין ארצי), התשנ"ח – 1998
תקנות אימוץ ילדים (כללי פרסום), התשנ"ח – 1998
תקנות אימוץ ילדים (תשלומים מרביים לעמותה מוכרת), התשנ"ח – 1998
* כללים והנחיות מקצועיות לפעולות עמותה מוכרת לפי חוק אימוץ ילדים, התשמ"א – 1981 – נקבעו ע"י שר העבודה והרווחה.
רבות דובר על הבעייתיות המשפטית הכרוכה ביישום דיני המסחר בכלל, ודיני הקניין הרוחני בפרט, בעידן טכנולוגי חדש. רשת האינטרנט מציבה בפני בית-המשפט שאלות סבוכות שכאלה, חדשות לבקרים.
ככלל, דיני הקניין הרוחני מגנים על זכויות הבעלים בסימני מסחר, פטנטים, מדגמים, זכויות יוצרים וכן בסודות מסחריים ומוניטין. לרשות התובעים הפוטנציאליים עומדת שורת חוקים והלכות פסוקות, המיועדות להגן על מי שנפגעו זכויותיהם הנ"ל.
בינואר 1994 קבע בג"צ, כי הסלוגן "לך תצטיין" ששימש את "קידום" בפרסומת לקורסי הכנה לפסיכומטרי, ראוי לשידור. בכך הפך את החלטת מנהל הרדיו לפסול את הפרסומת, החלטה שנבעה מהקונוטציה המינית ה"גסה" וה"וולגרית" הקשורה בביטוי. בית-המשפט (מפי השופטת דורנר) קבע, כי הגנת חופש הביטוי פרושה גם על ה"ביטוי המסחרי", וכי במסגרת האיזונים הנדרשים לא די בחשש כלשהו לפגיעה כלשהי ברגשות הציבור כדי לפסול ביטוי כאמור.
המשך...
החוק מחייב את המעביד לנקוט אמצעים סבירים כדי למנוע הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה, על ידי עובדו, או על ידי ממונה מטעמו אף אם אינו עובדו, ולטפל בכל מקרה כאמור.
בין היתר נקבע בחוק, שהמעביד חייב:
(1) לקבוע דרך יעילה להגשת תלונה בשל הטרדה מינית או התנכלות ולבירור התלונה;
המשך...התכנים באתר זה מורכבים ממידע משפטי כללי ומעמדות אישיות ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי פרטני. בכל עניין מומלץ להוועץ בעורך-דין בעל מומחיות בתחום.
זכויות היוצרים בפרט והקניין הרוחני בכלל באתר, לרבות בתכניו, שייכים לעו"ד גלית עופר.